2 jan 115 kg

 

10 feb 109 kg

 

15 mars 105 kg

Gratisfynda.se

Bloggparaden
Blogg listad på Bloggtoppen.se

1000lankar.com - gratis länkkatalog

OBS!! Bloggen uppdateras nästan dagligen

Det är kolhydraterna som är boven i kampen om att få en normalvikt.

 

 

 

Ägg & bacon till frukost varje dag låter ju inte direkt nyttigt i dina öron kanske. Njuta av mat som feta ostar, feta såser, bearnaisessås, fettsprängda köttbitar och samtidigt tappa i vikt. Sådan mat ska du faktiskt äta om du ska gå ner i vikt och må bättre enligt lchf metoden.

LCHF står för Low Carb High Fat ( låg andel kolhydrater men massa nyttigt fett).

Anledningen till denna hemsida är min egna övervikt (115 kg idag 4 jan 2011) och hur jag försöker komma till ett stadie där jag får en normalvikt, dvs en vikt som min kropp mår bra av och är skapt för.

 

 

Jag är endast 33 år gammal, av det manliga könet. Lider redan av högt blodtryck, överdrivna snarkningar och sömnapné. Inte jättekul då man faktiskt inte är så jättegammal.

 

Jag kommer inte ge medicinska råd utan endast berätta min resa till att bli en friskare människa. Vill ni gräva djupare så titta in på länksidan.

 

Så hoppas Ni tar del av mina länkar och recept. En del lånar jag, och en del är egenkomponerade recept där jag anger fördelningen av fett, kolhydrater och proteiner.

Gratisbio - Gratis shopping [Reward]

 

 

 

 

Jag vet ännu inte ifall jag lyckas men det är värt försöket anser jag. När man läser på om LCHF så faller mycket på plats. Tänk nästa gång du skär en rå potatis på hur mycket den klibbar sig fast. Massa stärkelse och kolhydrater.

 

Motion är ju viktigt för att hjärtat ska arbeta så jag ska gå ca 30-60 min varje dag eller så ofta jag hinner.

 

Jag ska kämpa och inte ge upp. Målmedvetenhet och lite jävlar-anamma krävs för att lyckas. Men ingen annan gör det åt dig, kom ihåg det. Det man vill uppnå kan man lyckas med.

 

Hur kommer jag äta?

 

Börja dagen med ägg och bacon samt en kopp kaffe med grädde i. Det kan jag stå mig på ganska länge. Mellanmål hoppar jag för det är för sockermänniskan, dvs deras blodsockernivå sjunker ca 2-3 timmar efter intagen föda pga att de inte håller en jämn nivå, så nu ropar kroppen efter energi i form av socker.

Jag äter endast när jag är hungrig.

 

Äter även Omega3 varje dag. Har jag gjort ett bra tag nu då jag vet själv att jag inte äter tillräckligt med fisk. Billig Omega3 hittar du här !

 

Sen blir det köttbitar med fet sås. Göra egna färsbiffar med 2 delar fläskfärs och 1 del nötfärs för att få en hög andel fett. Till det hemmagjord bearnaisesås (se receptsidan).

Även kycklinglever som är späckad med nyttigheter. Så mycket fläsk och- nötkött, fågel, fisk med feta såser.  Dricka mycket vatten. Ibland smaksatt med citron. Godis och chips hoppar jag. Ett bra alternativ är bl a feta ostar, oliver och baconsnacks. Baconsnacks innehåller 0 kolhydrater !!!

Vin kommer jag säkert dricka ibland. Men börja alltid med någon fet mat innan. Tänk på att för mycket alkohol stannar upp fettförbränningen.

 

Pasta, potatis, ris, bröd, sylt, socker etc ligger i soptunnan. Jag äter inga halvfabrikat, de är oftast sockerfyllda. Använder endast rena råvaror. Kolhydrater är ett annat ord för socker.

 

 

 

 

 


About | Privacy Policy | Sitemap
Samuelsson